Blog
Coneix Vesto, tercer classificat de l’Actinn Awards 2022

Coneix Vesto, tercer classificat de l’Actinn Awards 2022

La startup Vesto s’ha classificat en tercer lloc en els Actinn Awards 2022, amb la seva app que neix de la necessitat de democratitzar les invesrions entre el públic millenial. 

Vesto és una solució d’inversió per a no inversors. Pretén convertir-se en el lloc que escolleixen les persones de parla hispana per invertir i rendibilitzar els seus estalvis sense tornar-se experts en inversions.

ACTINN awards 2022 presentaciói candidaturactectes esperit innovador

Entrevista a Sabrina Guzmán, CEO de Vesto, realitzada per Ignasi Martín, Cluster Manager d’ACTINN

Ignasi: Hola Sabrina. En primer lloc, explica’m si us plau què és Vesto i com va sorgir la idea?

Sabrina: Vesto és una fintech que neix l’any 2022 amb una clara missió: ajudar a les persones a invertir en el seu futur. Qualsevol persona, sigui experta o no el món de les inversions, pot començar a invertir en accions nord-americanes a partir de 5€,  gairebé sense comissions, de forma molt senzilla a través de la nostra app.

La idea sorgeix de la pròpia necessitat d’estalviar i comptar amb un espai segur, proper i confiable on poder fer-ho. Ens vàrem adonar que moltes de les opcions que hi havia al mercat, incloent la banca, proporcionaven rendiments molt baixos i moltes vegades es pagaven comissions que no tothom estàvem disposats a pagar. En aquest sentit, vàrem cercar la manera  de crear una app que cobrís les necessitats de la majoria de persones amb pocs coneixements financers i poder oferir-los-hi una atenció personalitzada amb suport de la pròpia comunitat d’inversors. Per a Vesto, la prioritat són les persones.

Ignasi: Quina és la vostra proposta de valor i què la fa diferent respecte a altres fintechs?

Sabrina: .Vesto és una plataforma d’inversions liderada per una comunitat que vol fer créixer els seus estalvis amb coneixement. També aviat, proporcionarem assessorament d’experts i la possibilitat de replicar carteres dels inversors que més en saben.

Com a pilar principal i diferent respecte a altres fintechs tenim doncs, la comunitat. El plantejament de Vesto és col·laboratiu, de forma que els usuaris interactuen entre ells intercanviant les seves experiències, dubtes i opinions, similar al que succeeix en una xarxa social. A dia d’avui, aquest és un component que no existeix en cap altra app d’inversions, ni a Espanya, ni a Andorra ni a Llatinoamèrica.

D’altra banda, la democratització de les inversions, oferint a diari dins de l’app informació rigorosa i fomentant l’educació financera, és un altre punt que ens diferencia de la competència.

 

Ignasi: Què aporta Vesto a l’ecosistema empresarial andorrà?

Sabrina: Inicialment ens dirigim al mercat espanyol. Només els usuaris residents fiscalment a Espanya poden invertir a través de Vesto. No obstant això, pel recolzament que hem rebut per part d’inversors a Andorra, com Crèdit Andorrà per exemple, no descartem la possibilitat de poder entrar també en aquest mercat.

Així mateix, volem destacar que el 50% dels nostres empleats estan ubicats a Andorra, Desenvolupar l’app des d’aquest país ens permet crear sinèrgies entre empreses nacionals i internacionals i contribuim alhora al creixement econòmic del territori andorrà i al creixement del producte. 

Ignasi: Com és l’equip de Vesto?

Sabrina:   Comptem amb un equip de persones multidisciplinari amb més de 5 anys d’experiència. Venim de diferents sectors com la informàtica, l’enginyeria, la publicitat, les relacions públiques, les telecomunicacions, els negocis o les finances.

Som un equip jove d’entre 23 i 38 anys amb experiència en el món de l’emprenedoria i la innovació. Algunes de les empreses conegudes on hem treballat abans són Goin, Verse o Rebellion Pay, fet que ens ha donat molta experiència relacionada amb el món fintech. Alguns dels nostres membres tamble tenen relació directa amb el món de la banca. 

Ignasi: Com heu tancat l’any 2022 i com es presenta el 2023?

Sabrina:   Aquests darrers mesos ens hem esforçat molt per assegurar una comunitat de qualitat. I a dia d’avui, ja som més de 4.000 usuaris en Vesto. Es creen aproximadament 400 interaccions mensuals -posts, comentaris, likes- i s’està invertint una mitjana de 30€ al mes. En aquest sentit, hem de continuar treballant per estar a l’alçada de les necessitats dels nostres usuaris i properament veuran la llum noves funcionalitats com les col·lecions d’inversions, que indiquen com distribuir la cartera segons l’evolució del mercat.

 Ignasi: Moltes gràcies Sabrina per compartir la vostra idea i que tingueu molts èxits!

 

0
Tags :

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *