Benvinguts a la cultura del Clúster ACTINN

Treballem per millorar la competitivitat de les empreses , creant entorns de cooperació i col·laboració, impulsant la digitalització de l'economia i la modernització dels sectors econòmics d'Andorra.
Benvinguts a la cultura de clúster Innovació tecnologia

Benvinguts a la cultura de Clúster d’ACTINN, formada per més de 70 empreses i professionals. Impulsem la competitivitat dels nostres associats a través de serveis de matchmaking, la publicació de tendències i l’acompanyament de projectes.

La nostra missió és contribuir a la competitivitat de les empreses andorranes facilitant l'accés a les noves tecnologies i a la innovació.
 • Referents de País #Tech4Good

  Ser un punt d'accolida, de consulta i d’influència en els àmbits de la innovació i les noves tecnologies.

 • Experts en Networking Profesional

  Connectar les empreses andorranes amb la innovació externa, les noves tecnologies i les cadenes de valor global.

Objectius del Clúster

 • Exploradors de tendències

  Identificar oportunitats de negoci via l'anàlisi de tendències tecnològiques i de models de negoci innovadors.

 • Facilitadors de projectes col·laboratius

  Impulsar la col·laboració i projectes de valor afegit que aportin competitivitat a l'ecosistema empresarial andorrà.

Història del Clúster

L'aposta per la innovació i les noves tecnologies així com el compromís dels empresaris van fer possible que fóssim el primer clúster privat d'Andorra. Us presentem una petita cronografia de la historia d'ACTINN.

Projecte de col.laboració

2012

El Govern d'Andorra impulsa, a través de la iniciativa ACTUA, la creació d'un projecte transversal i col·laboratiu. L'objectiu del projecte era afavorir la interrelació sectorial així com la creació de sinergies en el teixit empresarial Andorrà.

Neix l'associació ACTINN

2015

El projecte de col·laboració intersectorial es transforma en ACTINN, una associació sense ànim de lucre amb l'impuls de més de 30 membres fundadors. el 26 de novembre de 2015, ACTINN és el primer clúster d'Andorra a ser privatitzat.

Referent en innovació

2017

El clúster es compon per 60 empreses que representen més de 15 sectors i es posiciona com un referent en innovació al país amb la consolidació de les jornades INNTEC.

Obtenció Bronze Label ESCA

2022

Aquesta etiqueta acredita que el Clúster de la innovació i les noves tecnologies d’Andorra acompleix amb els criteris d’excel·lència en la gestió de clústers.

Acords de col·laboració

Integració ACTINN a Sinergia que aglutina 22 clústers

Sinergia

El 2 de maig de 2024 també signem un acord d'integració dintre del paraigües de Sinergia, una marca que aglutina 22 clústers i associacions tecnològiques de Catalunya i Andorra.

Smartech Cluster

El 2 de maig de 2024, Smartech Clúster, el clúster de les tecnologies intel·ligents per a les ciutats, els edificis i la indústria, i ACTINN han signat un acord de col·laboració que inclou promoció, formació, esdeveniments i activitats conjuntes.

HiveFive Coworking

El 22 d'abril de 2024 es signa l'acord de col·laboració amb Hive Five Coworking, de l'Univers Bomosa, per impulsar les noves tecnologies i la innovació amb els seus "hivers".

Smart Coworking

El 17 d'abril de 2024, ACTINN i Smart Coworking signen un acord de col·laboració per trobar sinèrgies entre ambdues organitzacions.

ACORD ACTINN FECEMINTE

Feceminte

El 4 d'abril de 2024 Feceminte, la Federació Catalana d'empreses de telecomunicacions i Actinn signen un acord de col·laboració per trobar sinèrgies entre empreses de telecomunicacions.

Institut Universitari NextG

El 15 de març de 2023 l’Institut Universitari NextG han signat un acord de cooperació científica adreçat a cooperar per a impulsar projectes de valor afegit que aportin competitivitat a l’ecosistema empresarial andorrà i impulsar activitats de recerca.

Universitat Europera - IMF (eUNIV)

El 25/01/23 la Universitat Europea IMF i ACTINN signen un acord de col·laboració en projectes de formació adaptats a les necessitats dels associats al Clúster.

Accecat

El 14/09/2022, signem un acord amb l'Associació d'empresaris de cloud computing de Catalunya per trobar sinèrgies entre empreses catalanes i andorranes.

Andorra Esports Cluster (AEC)

El 5/10/2022, es formalitza l'acord de col·laboració amb el Clúster de l'Esport d'Andorra, per col·laborar i trobar sinèrgies entre els socis de les dues associacions.

Ingeni Coworking

Acord amb Ingeni Coworking, que ens ofereix un espaí de cocreació on neixen alguns dels nostres projectes col·laboratius.

UdA - Universitat d'Andorra

Acord amb la Universitat d'Andorra, on s'imparteixen classes de perfeccionament i col·laboracions puntuals en el Bachelor d'informàtica.

Tecnara, Clúster TIC de Aragón

Acord de col·laboració amb el clúster TIC de la comunitat d'Aragó, catalitzador de cooperacions entre empreses d'Andorra i de Saragossa.

Òrgans de govern

ACTINN és una associació empresarial que  s’organitza al voltant de dos òrgans de govern principals. L’Assemblea General i la Junta Directiva.

L’Assemblea General es reuneix, com a mínim, un cop a l’any en convocatòria ordinària. No obstant això, es sol reunir entre dues i tres vegades a l’any. La Junta directiva és l’òrgan executiu de l’Associació, encarregat de la direcció i representació dels interessos dels associats. Està formada per professionals de les empreses associades elegits per un període de quatre anys per l’Assemblea General. 

Junta Directiva

Albert Moles

Albert Moles

President

  Director general de FEDA

  Jordi Blanes

  Jordi Blanes

  Vicepresident

   Director general de Naos

   Ester Peralba

   Ester Peralba

   Secretaria general

    Socia Fundadora de P.I. Advocats

    Pere Montes de Oca

    Pere Montes de Oca

    Tresorer

     Gerent de Gamma Management S.L.

     Què fem pels nostres socis i col.laboradors

     Contacta'ns