Articles
Coneix als guanyadors d’ACTINN AWARDS 2020

Coneix als guanyadors d’ACTINN AWARDS 2020

En aquesta edició de l’ACTINN AWARDS, la junta directiva d’ACTINN, exercint funcions de jurat, va atorgar el primer premi amb una dotació de 5.000 EUR a ROAD SOLUTIONS, un projecte de I+D+E per a la temporada hivernal, representat pel Sr. Xavier Sánchez Rodon i el Sr. Felix Rodríguez Cot. No et perdis l’entrevista a Sr. Xavier Sánchez Rodon, CEO i fundador de Road Solutions. Coneix els guanyadors d’ACTINN AWARDS en aquesta petita entrevista.

Coneix als emprenedors guanyadors de l’ACTINN AWARDS

Coneix un mica més sobre ROAD SOLUTIONS, els guanyadors del ACTINN AWARDS, una solució innnovadora per la treta de neu.

Coneix guanyadors ACTINN AWARDS

En primer lloc felicitar-vos pel primer premi a l’ACTINN AWARDS 2020. Us ho esperàveu?

Nosaltres des de l’inici confiàvem molt en el nostre projecte, sempre l’hem vist molt viable i innovador. És cert que ha estat una sorpresa per nosaltres donada la qualitat dels projectes dels altres finalistes. Les nostres ganes per resultar guanyadors hi eren, però no ens esperàvem el primer premi. Va ser una gran notícia i ens ha fet molta il·lusió veure que el nostre projecte té un encaix i resposta visible en el mercat.

Que suposa per Road Solutions ser els guanyadors d’aquest premi al projecte amb més potencial?

A Road Solutions ens ha servit per donar-nos l’impuls que necessitàvem per acabar de formalitzar el projecte i tenir encara més valoració i validació d’aquest. A més, suposa obrir la possibilitat a una nova forma completament innovadora sobre com tractar tot l’àmbit del manteniment de la xarxa viaria en el principat d’Andorra, país el qual està fent una forta aposta per la innovació tecnològica i medi ambient.

Com va sorgir la idea de Road Solutions?

Aquesta idea neix de la preocupació per resoldre els conflictes viaris que són més que habituals en època hivernal al Principat i que nosaltres mateixos hem patit. Volem donar una solució als embussos i afavorir la circulació, evitar possibles accidents a causa de l’acumulació de neu o gel, a més d’aportar una millora ecològica en comparació amb els mètodes tradicionals, que són els actuals. També proposem solucions pels aficionats als esports de carretera en temps de neu.

Coneix guanyadors ACTINN AWARDS

Podeu explicar-nos el concepte del vostre projecte en poques paraules? Segur que ha generat molta expectació!

Hem creat un sistema totalment autònom i automàtic per millorar les condicions de la xarxa de carreteres durant la temporada hivernal. Reunim aspectes tant importants com són l’eficàcia, l’eficiència i l’ecologia; sempre comparant-ho amb els sistemes actualment implantats. En definitiva, volem millorar la mobilitat del país, tant per als residents com per als visitants.

Quins són els punts forts del vostre projecte? Quin feedback esteu tenint?

Quant als punts forts, en primer lloc, aportem un model de negoci disruptiu en el nínxol en el qual ens centrem. Això ha estat possible gràcies a un nou producte en el sector, totalment inofensiu per la flora i fauna, més funcional i eficient que el sistema actual. L’aspecte de l’automatització ens permet crear un servei cap al client que resulta totalment nou, el qual revolucionaria el mercat. En resum, aconseguim millorar el funcionament, el resultat i els costos d’un sistema implantat a tots els països del món.

En referència al feedback, és cert que ha tingut una gran acollida; hi ha hagut molt interès per part de gent del país. Els hi ha resultat molt interessant quin tipus de millora volem aportar i un cop els hi hem explicat que hem testat el nostre producte durant més de 60 hores, ens ha sorprès molt gratament la intenció de compra per part del client sabent única i exclusivament, a data d’avui, quin és el resultat que aporta la nostra solució en època d’hivern.

Coneix guanyadors ACTINN AWARDS

En quina fase de desenvolupament del projecte esteu? Quins són per Road solutions els pròxims passos

Ara mateix ens trobem en fase de creació de l’empresa i mentre efectuem tots els tràmits per constituir-la, alhora estem tramitant l’aspecte de patents, el qual és indispensable per a nosaltres abans de poder operar. A més, ja estem començant a contactar amb proveïdors i possibles clients per a poder disposar d’una base sòlida, empresarialment parlant, des de l’inici. Calculem que en uns 60 dies ja estarem operatius i a ple rendiment.

Que significa per Road Solutions ser emprenedors

Per a nosaltres representa una manera de viure i veure les coses en forma d’oportunitats.

El fet de tenir una il·lusió, posteriorment una visió i acabar materialitzant-la, és una satisfacció increïble. Tot això ens permet ser capaços de millorar aspectes quotidians que creiem que tenen marge d’innovació.

Ens centrem molt en com podem millorar la vida de la gent, ja sigui en aspectes de seguretat, comoditat, econòmics o inclús oferint també millores a escala global com podrien ser en l’aspecte ecològic. De manera secundària, intentem que els nostres projectes millorin els teixits empresarials dels territoris on ens implantem per promoure una simbiosi de la qual es beneficiï tot el país.

Coneix guanyadors ACTINN AWARDS

Quins són segons Road Solutions els principals dificultats a l’hora d’emprendre un nou negoci?

Pensem que un dels problemes més importants és trobar l’equip adequat per tirar endavant un projecte. És un aspecte bàsic per a poder crear una idea sòlida i anar, tots els integrants de l’equip, en la mateixa direcció. Un altre dels problemes importants que hem trobat ha estat la necessitat de compaginar les nostres feines, un cop acabada la nostra jornada laboral, amb el temps per a poder desenvolupar el projecte. I finalment, en àmbit econòmic, les dificultats són els costos i impostos, així com el finançament general si no es disposa de capital.

Creieu que a Andorra és més difícil o més fàcil emprendre un nou negoci? Que ens faltaria?

Emprendre un negoci no és fàcil, en l’actualitat Andorra s’està esforçant per millorar les condicions i ajudes cap als emprenedors i atreure nous talents.

Per una banda facilita molt el procés l’existència de Clústers tecnològics, com és el cas d’ACTINN.  Els tràmits pels nous negocis tenen terminis més curts i l’existència de capital en el país és molt important.

Personalment creiem que també seria interessant la intervenció del govern conjuntament amb els clústers o altres organismes. Així es podrien tractar d’agilitzar tots els tràmits i revisar com es podrien crear ajudes governamentals a nivell tant de suport i coaching, com econòmics per a poder donar més facilitats.

Aprofitant l’anterior menció al clúster ACTINN, voldríem agrair la confiança atorgada per part de la Junta de l’associació.

Quin missatge enviaries a un equip de persones que vulguin emprendre un nou projecte?

Nosaltres recomanem seguir una visió i explotar totes les possibles solucions que apareguin per a un problema concret. Paral·lelament, és molt important equivocar-se, aprendre dels errors et permet fer les coses el doble de ràpid i evitar cometre’ls en un futur no gaire llunyà. També s’ha de trencar l’estigma de demanar ajuda, no s’ha de tenir por de demanar suport o opinió quan es requereixi, l’entorn estarà més que encantat de donar el seu punt de vista i com a conseqüència, possiblement podràs obtenir noves idees per a complementar el teu negoci o inclús millorar-ne d’actuals.

Finalment, no hi ha recompensa més gran que la feina ben feta i la satisfacció de saber que la teva idea o projecte pot canviar la vida de moltes persones.

 

Esperem que aquesta entrevista “Coneix ROAD SOLUTIONS, els guanyadors del ACTINN AWARDS” us hagi agradat!

No et perdis els nostres informes de
– Sector ASSEGURANCES
– Post de TENDÈNCIES
– Posts de ARTICLES d’OPINIÓ

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *