Articles
Coneix a PurpleDye, projecte guanyador dels ACTINN AWARDS 2021

Coneix a PurpleDye, projecte guanyador dels ACTINN AWARDS 2021

En aquesta segona edició de l’ACTINN AWARDS, la junta directiva d’ACTINN, exercint funcions de jurat, va atorgar el primer premi amb una dotació de 5.000 EUR a PurpleDye, un projecte innovador que busca accelerar els projectes d’inle.ligencia artificial, representat pel Sr. José Maria Lago ALonso i  Sr. David Miralles, CEO i COO respectivament. No et perdis l’entrevista a Sr. David Miralles. Coneix els guanyadors de l’ACTINN AWARDS 2021 en aquesta petita entrevista al Sr. David Miralles

Felicitem a PurpleDye, guanyador de l'ACTINN AWARDS

La startup andorrana ha creat un servei sense codi per agilitzar l’ús, l’intercanvi i la recerca de models d’intel·ligència artificial. Ofereix l’abstracció necessària perquè un analista de dades pugui treballar sense la necessitat d’un informàtic, una gran revolució pel sector.

En primer lloc, felicitar-vos pel primer premi a l’ACTINN AWARDS 2021. Us ho esperàveu?

Abans de tot, gràcies pel reconeixement. PurpleDye és un projecte que porta 3 anys treballant-se, estem competint amb empreses internacionals de primer nivell i som conscients que per tenir èxit hem de fer-ho millor cada dia. No és que ens esperèssim aconseguir el primer premi, ja que no sabíem quin eren els nostres rivals, però ens feia molta il·lusió guanyar aquest premi a casa. Després de conèixer els projectes presentats, el premi encara té més valor per nosaltres

El vostre projecte té un enfocament global i l’objectiu de ser la plataforma mundial de desenvolupament de la IA. Que suposa per PurpleDye ser els guanyadors d’aquest premi al projecte amb més potencial del Principat

 

A la primavera vàrem aconseguir el premi de “Startup to Watch 2021” donat per l’organització Startup Grind, un premi a nivell internacional que destaca les 24 startups del món amb més potencial. Guanyar el premi ACTINN AWARDS 2021 és aconseguir un reconeixement a casa, una fita molt important per nosaltres. Un pas més per ser la Startup de referència al país. Volem marcar el camí perquè altres Startups andorranes puguin pensar en global i sàpiguin que es pot fer.

urpleDye Premi ACTINN AWARDS

Una startup andorrana que crea models d'intel.ligència artificial nocode, sense necessitat del suport d'un informàtic.

PurpleDye va participar a la conferencia 4YFN al juny.  Quina va ser la vostra rebuda per la part de la comunitat emprenedora International?

El 4YFN va ser el primer contacte amb l’exterior que vàrem tenir. Vàrem presentar el primer prototip de l’aplicació i ens vàrem quedar sorpresos per l’acollida tant d’inversors com de potencials clients. Importants empreses internacionals, tant d’Europa com Estats Units o Llatinoamèrica, van explicar-nos el seu punt de vista sobre el nostre producte i la seva problemàtica. Ens va servir molt per aprendre del client i aplicar modificacions que han fet que el producte sigui molt millor.

Ens podeu explicar-nos la vostra proposta de valor en poques paraules? Segur que ha generat molta expectació!

(En poques paraules… no m’ho poses fàcil.) A PurpleDye estem desenvolupant un SAAS enfocat en el desenvolupament d’eines d’Intel·ligència Artificial. Dins de l’aplicació web pots fer des de l’accés a les teves bases de dades, neteja i transformació de les mateixes fins a la depuració de diferents models de IA i el seu desplegament al Cloud. Tot això sense necessitat de picar una sola línia de codi.

Una startup andorrana bornglobal que busca liderar
el mercat d'eines de desenvolupament de models d'AI

Quins són els punts forts del vostre projecte? Quines són les funcionalitats que us fan únics?

Dintre del món de la IA, la nostra aplicació té com a trets diferencials, el marketplace on els desenvolupadors i investigadors poden carregar tant els seus models de IA o utilitats de forma senzilla i comercialitzar-ho, el desplegament ràpid en cloud, la col·laboració en directe en el mateix projecte i l’API Rest per poder conectar PurpleDye a qualsevol sistema extern, tant d’entrada com de sortida. A més també podràs exportar un docker amb el sistema dissenyat per treballar-ho en els teus servidors.

En quina fase de desenvolupament del projecte esteu? Quins són els pròxims passos per PurpleDye?

Ara mateix estem en fase Beta, depurant cada part del procés per afegir característiques necessàries i depurant el funcionament del sistema. En aquest moment només treballem amb dades en taules i amb un límit de 5 Gb per base de dades. En els propers mesos, afegirem la compatibilitat amb vídeo, àudio i llenguatge. I pretenem llençar el servei al públic durant el primer trimestre de 2022.

PurpleDye, guanyador dels ACTINN AWARDS, ha rebut també el premi "startup to watch 2021 " de Startup Grind.

Com és que heu apostat per fer una empresa d’alta tecnologia des d’Andorra? Ha estat buscat o ha sigut una coincidència?

El primer punt és que els promotors ja estàvem aquí. A més, considerem a Andorra com un país ideal per desenvolupar el negoci. Encara no és perfecte, però estem en el bon camí. El que més ens ha sorprès és que en tractar amb potencials inversors estrangers, han considerat un punt positiu que estiguem a Andorra. Ens dóna un perfil de menys risc per a ells.

Amb quines dificultats us esteu trobant a l’hora d’engegar el vostre projecte?

Dificultats moltes, primer tot el tema administratiu és feixuc i lent. A més, avui en dia, la gestió d’inversors és complicada, ens manquen eines regulades per fer d’aquesta part tan crítica en el món satartup, una cosa àgil en comptes d’un problema. Cada punt aliè al funcionament de la startup amb el que has de barallar-te és un punt de pèrdua de temps i recursos que et pot ferquedar-te enrere dels teus competidors.
Una altra dificultat que ens trobem, i s’ha de tenir en compte a l’hora d’emprendre és la dificultat de trobar inversors en tecnologia a aquesta part d’Europa i que els números amb què treballen són molt diferents del que treballen els competidors americans.
A part d’això, el més complicat és identificar correctament el perfil de client en cada fase del projecte i tenir accés a ell. Quan Andorra estigui més desenvolupada a nivell startup serà més fàcil, ja que aquí, la concentració d’empreses ajuda molt.

PurpleDye és una startup andorrana amb projecció mundial,
un equip de gran talent al que els desitjem lo milllor.

 

Creieu que a Andorra és més difícil o més fàcil emprendre un nou negoci? Com a ecosistema innovador, que creieu que ens manca prioritàriament?

Emprendre és difícil a tot arreu, però el sistema administratiu i bancari fa que aquí sigui més lent i a vegades desesperant. Sense comptar això, a Andorra ens manca una font de creació de talent enfocada al que necessiten les empreses com la nostra. Programadors, matemàtics, físics, especialistes en màrqueting, etc. N’hi ha, però falten molts. La Universitat s’hauria de centrar a ser una referència al sud d’Europa en aquestes carreres, quelcom similar al que fa Polònia.

I finalment, caldria una solució senzilla i àgil per poder contractar a gent que resideix a l’estranger de forma remota i una sèrie d’incentius perquè amb el temps puguem traslladar aquest talent a Andorra. Com més talent tinguem a dins més empreses es crearan, més llocs de feina i més riquesa per a tots, sobretot, pels joves d’avui i demà.

Els premis s’entregaran de forma presencial , en la pròxima edició de les jornades d’innovació INNTEC 2022. Si voleu saber més sobre aquests projectes innovadors, segueix-nos a actinn.ad on penjarem entrevistes als emprenedors finalistes.

Segueix-nos a twitter

Descobriex el nostre canal de twitter on publiquem curiositats sobre innovació i noves tecnologies, aixi com les fites dels nostres socis.

Qué fem ples nostres socis?

0