Noticies del cluster
Accessible Universal Travel, projecte guanyador dels ACTINN AWARDS 2022

Accessible Universal Travel, projecte guanyador dels ACTINN AWARDS 2022

Aquesta startup està creant el primer motor de reserves 100 % accessible per a tothom per oferir experiències a persones amb dificultats de visió o auditives i també amb discapacitats motores o intel·lectuals.

Des de 2020, ACTINN, el clúster de la tecnologia i la innovació d’Andorra, convoca un concurs per premiar els projectes més innovadors i amb més potencial del Principat.

Segons Ignasi Martín, Cluster Manager d’ACTINN, “Aquest any els premis ACTINN Awards han estat un èxit de participació. S’han presentat set projectes, tots ells, amb gran potencial innovador i d’emprenedoria.”

El passat 16 de novembre, els set equips d’emprenedors, van presentar les seves propostes de valor davant de la junta directiva d’ACTINN: Accessible Universal Travel, Broox, Hose Pull, iCrowd Andorra, Motormatch RC, No Paper Solutions i Vesto App.

En aquesta edició, la junta directiva d’ACTINN, exercint funcions de jurat, ha atorgat el primer premi amb una dotació de 5.000 euros a Accessible Universal Travel, liderada per Xavier Mandicó, una start-up andorrana amb una proposta capdavantera en el món de la creació d’un motor de reserves totalment accessible per a persones amb dificultats de visió, auditives, motores o intel·lectuals en que s’ofereixen experiències úniques per aquest públic que representa aproximadament el 15% de la població mundial.

La solució està centrada en la implementació de la realitat augmentada en tota la cadena de valor, amb formació dels recursos humans d’empreses i operativa basada en criteris de disseny universal..

També es vol expressar una menció especial als projectes que han quedat en segon i tercer lloc:  “Hose Pull” de Solid Robotics Distribution SL. i “Vesto App” de Vesto Finance Services, SL.

“Hose Pull” és un dispositiu de rodatge multidireccional per facilitar el treball dels bombers alhora de tirar de les mànegues d’aigua, evitant lesions d’aquests i reduint el desgast del material. 

“Vesto” és una plataforma de inversió per a “no inversors habituals”, impulsada per la seva comunitat, que ajuda a les persones a fer créixer els seus diners, a invertir amb context, compartint i aprenent de la resta d’inversors de dita comunitat.

El premi ACTINN Awards 2022 es  lliurarà de forma presencial durant la propera edició de les jornades d’innovació INNTEC 2023 que es celebraran  a la primavera de l’any vinent.

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *