Origen del Clúster

Origen del Clúster

origens aposta innovació

L’aposta per la innovació i les noves tecnologies així com el compromís dels empresaris van fer possible que fóssim el primer clúster privat d’Andorra. Us presentem una petita cronografia de la historia d’ACTINN.

L’any 2012 el Govern d’Andorra impulsa, a través de la iniciativa ACTUA, la creació d’un projecte transversal i col·laboratiu que aprofita la proximitat existent entre administració pública i el sector privat. L’objectiu del projecte era afavorir la interrelació sectorial així com la creació de sinergies en el teixit empresarial Andorrà.

L’any 2015 el projecte de col·laboració intersectorial es transforma en ACTINN, una associació sense ànim de lucre amb l’impuls de més de 30 membres fundadors. el 26 de novembre de 2015, ACTINN és el primer clúster d’Andorra a ser privatitzat.

L’any 2017 el clúster arriba a la xifra de més de 60 empreses que representen més de 15 sectors i ens posiciona com un referent en innovació al país amb la consolidació de les jornades INNTEC.

Foto: SFGA/Javiladot

_ Avui ACTINN és una associació privada, finançada pels seus socis i col·laboradors. Ha renovat la seva junta de direcció al març 2019, i es reforça en la seva voluntat d’independència i servei als socis.